תפריט

החוק לחלוקת חסכון פנסיוני

החוק לחלוקת חיסכון פנסיוני בין בני זוג שנפרדו?

החוק הפנסיוני נכנס לתוקף בתאריך 6.5.15 והוא חל על בני זוג גרושים שיש להם זכויות פנסיוניות אשר צברו במהלך החיים המשותפים והם מחוייבים על פי פסק דין, להעביר חלק מהזכויות לצד השני . בסעיף 3 לחוק הפנסיוני נקבע כי:

"בן זוג לשעבר שניתן לגביו פסק דין לחלוקת חיסכון פנסיוני ומתקיימים לגבי פסק הדין התנאים כמפורט להלן, לפי העניין, רשאי להגיש לגוף המשלם בקשה לרשום ברישומיו את פרטי פסק הדין":

מה מטרת החוק הפנסיוני?

מטרת החוק לקבוע הסדרים לחלוקת הכספים, בצורה בה בן הזוג לשעבר לא יהיה תלוי בבן הזוג החוסך.

איך רושמים זכויות לפי החוק הפנסיוני?

לצורך רישום הזכויות נדרש פסק דין בו נקבע כי בן הזוג לשעבר זכאי לזכויות מהחוסך. יש להגיש לבית המשפט בקשה למתן פסיקתה שהיא ערוכה על פי דרישות החוק בה יהיה רשומים הפרטים הבאים: תאריך הסכם הגירושין, שם החוסך, פרטי בן הזוג לשעבר, שם הקופה, תקופת השיתוף, מועד צבירת הזכויות בקופה, התקופה המשותפת בצבירת הכספים, שיעור ההעברה לבן הזוג לשעבר, הסכמה על זכאות לפנסיית שאירים. לפסיקתה זו יש לצרף חוות דעת אקטואר הקובעת את השיעור להעברה.

לפסיקתה המוגשת לגוף המשלם יש לצרף הסכם גירושין נאמן למקור וצילום תעודת זהות של בן הזוג לשעבר. יש להקפיד למסור את החומר לגוף המשלם ולקבל חותמת התקבל עם תאריך. הגוף המשלם כפוף ללוח זמנים לבצוע הפעולות.

לאחר שהוגשה הבקשה לגוף המשלם עליו לרשום הערה בדבר פסק הדין, לשלוח הודעה לצדדים אודות רישום ההערה ולאחר מכן אם מדובר בחיסכון פנסיוני הצובר כספים אזיי על פי ס' 6 בחוק יפתח חשבון על שם בן הזוג לשעבר.

במידה ומדובר בפנסיה הצוברת זכויות, פנסיה של עובדי מדינה וכד', בן הזוג לשעבר יקבל את חלקו ישירות מקרן הפנסיה על פי האחוז להעברה שנקבע בחוות הדעת.

החוק קובע כי האחוז המועבר לבן הזוג לשעבר לא יעלה על 50% מהקיצבה שהחוסך אמור לקבל.

פנסית שאירים בחוק הפנסיוני?

על מנת להבטיח פנסיית שאירים, שזה אומר להמשיך ולקבל קיצבה גם לאחר מותו של החוסך, צריכים הצדדים להפריש סכום המהווה ביטוח שאירים. אם בן הזוג לשעבר הינו גבר יופרש מכל הקצבה סכום בשיעור של 1.2% ואם מדובר בבת זוג לשעבר יופרש מסכום הקצבה החודשית 2.8% לכל חודש.

לגבי פנסייה תקציבית, נקבע תנאי שכדי שבן הזוג לשעבר יקבל פנסיית שאירים התקופה המשותפת של הצדדים צריכה לעלות על 120 חודשים. (ס'22א')

האם בן הזוג לשעבר יוכל לקבל פנסיה רפואית?

ברוב המקרים בית המשפט יפסוק לחלוקת פנסיה מוקדמת גם אם היא רפואית.
לתשובה רחבה יותר בעניין פנסיה רפואית לבן זוג לשעבר לחצו >>

איזה מסמכים צריך האקטואר כדי לחשב את השיעור להעברה על פי החוק הפנסיוני?

על מנת לחשב קרן פנסיה הונית וקופות גמל, האקטואר יבקש אישור סוף שנה למועד הקובע או דו"ח שנתי מפורט של הפוליסה.

על מנת לחשב אחוז להעברה מפנסיה צוברת זכויות (עובדי מדינה, צבא, משטרה..) האקטואר יבקש טופס יפוי כח על מנת לקבל מידע מקרן הפנסיה הותיקה. הדו"ח המוזמן נקרא "דו"ח תקופה ו"דו"ח שיעור משרה".

עוד מאמרים שיכולים לעניין אותך:

ייפוי כוח מתמשך אור יהודה

ייפוי כוח מתמשך בכפר סבא

אם אתם מחפשים ייפוי כוח מתמשך בכפר סבא, הגעתם למקום הנכון. משרדנו מעניק שירותי עריכת ייפוי כוח מתמשך ויש לנו ניסיון רב בכך. ייפוי כוח

קרא עוד »

הסכם גירושין וחלוקת רכוש

ככל ובני זוג החליטו להתגרש, יש לחלק את הרכוש שנצבר ביניהם, חלוקת הרכוש יכולה להיעשות בשני דרכים, או באמצעות הגשת תביעה לחלוקת רכוש או באמצעות

קרא עוד »
שאלות ותשובות בענייני משפחה בעידן הקורונה

הסכם פרידה ידועים בציבור

להבדיל מזוג נשוי, אשר צריך להסדיר את ענייני הגירושין באמצעות בית הדין הרבני, בני זוג ידועים בציבור יכולים להיפרד באמצעות עריכת הסכם פרידה  ידועים בציבור.

קרא עוד »
דילוג לתוכן