תפריט

גישור משפטי וטיפולי בהליך הגירושין

גישור משפטי וטיפולי בהליך הגירושין

תמונת אילוסטרציה

למי מיועד הגישור הטיפולי?

הגישור הטיפולי מיועד לזוגות, שכל אחד מהם לא בשל לפרידה באותה מידה וקיים בהם חשש של איך יראו החיים אחרי,  אולם הם מעוניינים להתגרש ללא מעורבות של בית משפט ובכך למזער את הנזק שגורם הליך הגירושין, הן לבני הזוג עצמם, הן לילדיהם והן למשפחה המורחבת. 

 

מי מנהל את הגישור הטיפולי?

הגישור הטיפולי מנוהל בשיתוף של גורם טיפולי וגורם משפטי. מצד אחד ילווה את התהליך פסיכולג/ית המתמחה בטיפול משפחתי ומצד שני תלווה את התהליך עורכת דין יונית גזל המתמחה בגישור משפחתי לגירושין, ומופיעה ברשימת המגשרים של יחידת הסיוע שליד בתי המשפט.

 

כיצד מתגרשים ללא מעורבות בית משפט?

כעיקרון ,כדי להתגרש ללא ניהול משפט, יש לערוך הסכם גירושין, ולאשר אותו בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני. ההסכם יכלול 4 פרקים כמפורט להלן:

  1. 1. הסכמה לגירושין – בפרק זה יפורטו התנאים לגירושין, התייחסות למועד מתן הגט, התייחסות לכתובה ולמזונות אישה. 
  2. 2. חלוקת רכוש – בפרק זה יפורט הסדר חלוקת רכוש בין הצדדים. ההסדר יכלול הפרדת חשבונות בנק, החזרת חובות, מכירת נכסים, חלוקה של כספים שנצברו במהלך החיים המשותפים בתוכניות חיסכון, קרנות השתלמות, קופות גמל, פנסיה וכל חיסכון כספי אחר. בנוסף יקבע הסדר הנוגע לחלוקת המטלטלין הכוללים רכב, ריהוט וכד'.
  3. 3. מזונות ילדים – בפרק זה יקבע הסדר תשלומים בין ההורים לצורך סיפוק צורכי הילדים, בהסדר תהייה התייחסות להוצאות חינוך מיוחדות והוצאות בריאות שאינן נכללות בסל הבריאות. בתהליך הגישור נבחן את ההוצאות הנדרשות לילדים אל מול הכנסות ההורים וחלוקת הזמן ההורי של הילדים אצל כל אחד מההורים ונגיע להסדר אשר יאפשר קיום בכבוד לכל אחד מההורים.
  4. 4. חלוקת זמני שהות עם הילדים –  בהסדר זה נקבע את הימים והשעות בהם כל אחד מההורים ישהה עם הילדים, נגיע להסכמות לגבי מרחק המגורים בין בתי ההורים, כך שיהיה נוח וישים גם לילדים וגם להורים.

 

כיצד מתנהל התהליך?

התהליך מתנהל בליווי פסיכולוגית, שהיא מוסמכת בטיפול משפחתי, מביאה את הצדדים לבשלות לתהליך, ותלווה את הצדדים גם לאחר התהליך בעניין של התיאום ההורי.

הפסיכולוגית ועורכת הדין יבנו ביחד עם הזוג מתווה של הסכמות לכל נושא ונושא בהסכם הגירושין. בהליך הגישור תשקף עורכת הדין לבני הזוג את מצבם מבחינה משפטית ותיתן להם הערכה כלשהי לגבי זכויותיהם המשפטיות. לדוגמא: זכויות האב בחלוקת הזמן ההורי, הסדרי דמי מזונות שנפסקים במקרה ספציפי, חלוקת רכוש על פי החוק וכד'.

 

החשיבות של המטפלת בהליך הגישור:

מאחר ומדובר בהליך רגשי טעון , לא תמיד ניתן להגיע להסכמות באמצעות "השכל הישר". תפקיד המטפל/ת לתת במה לתחושות הקשות של כל אחד מבני הזוג, להכיל את תחושותיהם ולתת פרשנות לרגשות אלו. 

במקרים בהם בני זוג מרגישים שאינם יכולים להגיע להסכמות באמצעות גישור עקב תחושות כעס ורצון לנקמה או עקב פערי כוח ביכולת ניהול משא ומתן בנושאים כלכליים או בכל הקשור לחלוקת הזמן ההורי עם הילדים המטפלת הזוגית תסייע להם לבנות דיאלוג זוגי תוך מתן תשומת לב והתייחסות למצב האישי האמוציונאלי של כל אחד מבני הזוג.

 

לסיכום:

לזוגות שמרגישים שהם רוצים לסיים את הנישואין בשלום וללא השארת מטענים שליליים, והם נמצאים במצב רגשי רגיש, חווים פחד, אי מוכנות לפרידה, חוששים מההתמודדות העתידית, פוחדים משינוי, חווים דאגה איך הילדים יסתדרו לאחר הגירושין, הגישור המשפטי טיפולי ייתן להם מענה משולב אשר יכלול מצד אחד טיפול רגשי עם פסיכולוגית המוסמכת בטיפול משפחתי ומצד שני שיקוף המצב המשפטי וקביעת הסדרים משפטיים אשר ישתכללו לכדי הסכם גירושין אשר יאפשר המשך של הורות טובה לילדים.

לאחר אישור ההסכם ומתן הגט, המטפלת הזוגית תוכל להמשיך ולתת ליווי וייעוץ להורים לטובת הילדים.

דילוג לתוכן