תפריט

ייפוי כח מתמשך

מה זה ייפוי כוח מתמשך?

ייפוי כוח מתמשך הוא ייפוי כוח אשר נכנס לתוקף כאשר אדם מאבד את צלילות דעתו ואינו מסוגל להחליט עבור עצמו בנושאים רפואיים ובנושאים רכושיים.

האדם העושה את ייפוי הכוח המתמשך נקרא בחוק:"הממנה" והאדם שהוא בוחר שיפעל במקומו נקרא בחוק: "הממונה".

כל אדם כשיר מעל לגיל 18 רשאי לחתום על ייפוי כח מתמשך.

מומלץ כי אנשים חולים או מבוגרים יביאו אישור מפסיכיאטר גריאטרי כי הם כשירים לחתום על ייפוי כח מתמשך ולבחור לעצמם את מיופה הכוח.

הממנה יכול למנות בייפוי הכוח המתמשך אדם אחד או יותר אשר יחליטו עבורו בעניינים כספיים ועניינים בריאותיים.

הממנה ירשום בצורה מפורטת על גבי ייפוי הכוח המתמשך הוראות מתי הוא ירצה שיפוי הכח יכנס לתוקף.

על מנת שבבוא העת הממונה (מיופה הכוח) יוכל לפעול בהתאם לציפיות הממנה, על הממנה לרשום הנחיות פרטניות הן בנושא הרכושי והן בנושא הרפואי.

הממנה יכול גם למנות אדם מיודע להפוך מיופה כוח.

כלומר לקבוע כי קרוב משפחה מסוים יקבל דיווח מהממונה על פעולות מסוימות שנעשו עבורו במסגרת ייפוי הכוח המתמשך.

עורך דין ייפוי כוח מתמשך

תמונת אילוסטרציה

 

הממונה במסגרת ייפוי הכוח המתמשך צריך להתחייב כי ישמור על כבודו, פרטיותו, עצמאותו של הממונה.

מיופה הכוח ימסור לו מידע בצורה מובנת בנושאים רכושיים ואישיים וינסה לעודד אותו לקבל החלטות בעצמו.

מיופה הכוח יסייע לו להשתתף בחיי הקהילה ויאפשר לו לשמור על קשרים עם בני משפחתו.

הממונה ממסגרת ייפוי כח מתמשך יתחייב כי יפעל בהתאם להנחיות המקדימות שרשם הממנה בייפוי כוח המתמשך ובמידה והממנה לא נתן הנחיות הוא יתחייב כי יפעל לפי רצונו כפי שהביע בעבר.

פירוט הממנה בהנחיות המקדימות חשוב ביותר, כדי שבבוא העת הממונה ידע כיצד לפעול בכל אירוע ואירוע ובמידה ומשהו מבני המשפחה יחשוב כי הממונה לא פועל בהתאם להוראות הממנה הוא יוכל לפנות לבית המשפט בעתירה להפסיק את פעילותו בתור מיופה כוח.

כאשר ממנים ממונה, בייפוי הכוח יש לכתוב בצורה מפורשת מי יחליף את הממונה אם הוא עצמו לא יהיה כשיר או ילך לעולמו.

במידה ולממנה אין עוד אדם שהוא סומך בתפקיד מיופה כוח עליו ניתן לרשום במסמך ההנחיות כי במקרה כזה יש לפנות לבית המשפט למינוי אפוטרופוס.

הממנה יכול גם לקבוע איזה תכונות ירצה שיהיה לאפוטרופוס. לדוגמא אנשים עם זיקה לבעלי חיים ירצו מיופה כוח עם אותה זיקה. או אנשים רבי ממון ירצו אפוטרופוס שיבין בכספים וכד'.

למה צריך ייפוי כוח מתמשך?

כאשר אדם נחשב כ"לא מבין בדבר" כלומר הוא לא כשיר לקבל החלטות רכושיות ורפואיות עבור עצמו, חובה למנות עבורו אפוטרופוס.

בן זוג וילדים לא הופכים אוטומטית לאפוטרופוסים אלא רק לאחר שהוגשה בקשה למינוי אפוטרופוס לבית המשפט לענייני משפחה, ובית המשפט אישר אותה.

גם אם אדם נותן יייפוי כוח רגיל לילדיו או לבן זוגו, ברגע האמת כאשר הוא הופך להיות לא כשיר כל יפויי הכח מתבטלים והדרך היחידה לאפשר למישהו לפעול בשמו ובמקומו היא דרך מינוי אפוטרופוס על ידי בית משפט לענייני משפחה.

אז למה צריך ייפוי כוח מתמשך? רבים המקרים בהם קרובי המשפחה של האדם הפגוע נמצאים בסכסוך ואז מתחיל מינוי אפוטרופוס שלא בהסכמה אשר הופך למשפט בין קרובי המשפחה ולא פעם בית המשפט ממנה מטעמו עורך דין שישמש כאפוטרופוס לאדם הפגוע.

הנושאים שיש לחשוב עליהם עוד לפני שפונים לעורך הדין על מנת להסדיר את יפוי הכח המתמשך הם: מי האדם שתרצו שיחליט בנושאים הרכושיים שלכם או הבריאותיים שלכם.

זה לא חייב להיות אותו אדם וניתן גם למנות 2 אנשים שיחליטו ביחד.

ניתן גם להחליט על ממונה אחד ולחייב אותו ליידע אדם אחר בכל מה שנעשה בעניינו.

מומלץ לציין על גבי ייפוי הכוח המתמשך מהו המועד שיפוי הכח יכנס לתוקף, אם לא מציינים זאת אז הממונה יהיה חייב להציג חוות דעת רפואית מפסיכיאטר שתקבע שהממנה אינו כשיר להחליט בענייניו ואז לאחר ההודעה למשרדי האפוטרופוס הממונה יוכל להתחיל לפעול מטעם הממנה.

על מנת לבצע את ההליך הזה יש לגשת אל עורך דין ייפוי כוח מתמשך המוסמך בנושא, ביחד עם קרובי המשפחה אותם הממנה רוצה למנות ולבצע הליך של חתימות מסמכים אשר יועברו למשרדי האפוטרופוס הכללי ויופעלו בהתאם להנחיות של הממנה.

מתי פוקע ייפוי הכוח?

ייפוי כח מתמשך יפקע במקרה ויתקיים תנאי שרשם הממנה ביפוי הכח, או שמיופה הכח הלך לעולמו או שהוא עצמו הפך להיות בלתי כשיר.

ייפוי הכח המתמשך יכול להתבטל אם קורה ואדם איבד את צלילות דעתו והוא "חזר לעצמו" והפך לכשיר. זה יכול להיות במצבים כמו לאחר אירוע מוחי, תאונה וכד'.

אם התמנה מיופה כוח שהוא בעל מקצוע כגון רופא, עו"ד, רו"ח ורישיונו נשלל אזיי אוטומטית יפוי הכח יתבטל.

אם הממונה הינו בן זוג ממנו נפרד הממנה או שמיופה הכח מעוניין להפסיק את תפקידו גם אז יתבטל ייפוי הכוח המתמשך.

איך חותמים על ייפוי כוח מתמשך?

יש לפנות אל עורך דין ייפוי כוח מתמשך אשר יש לו הסמכה בייפוי כוח.

מיופה הכוח צריך להגיע ביחד עם הממונה למשרד עורכי הדין המתמחה בתחום זה, שם יקבלו הצדדים הסבר מפורט כיצד יתנהלו הדברים בבוא הזמן.

הממונה (מיופה הכוח) צריך לתת את הסכמתו לתפקיד ואף לחתום על הטופס.

על מיופה הכוח להכין הנחיות מפורטות עבור ייפוי הכוח המתמשך לגבי השאלות איך הוא רוצה שיטפלו בנכסיו הכספיים ואיזה החלטות הוא רוצה שיתקבלו בנושאים הרפואיים.

עו"ד יונית גזל תערוך  את כל הנחיות הממנה על גבי הטופס של ייפוי הכוח המתמשך ולאחר שכל הצדדים יחתמו, יועבר הטופס לאפוטרופוס הכללי.

עוד מאמרים שיכולים לעניין אותך:

פתיחת תיק גירושין חד צדדי

פתיחת תיק גירושין חד צדדי

כאשר בני זוג מעוניינים להתגרש הדרך לעשות זאת היא באופן חד צדדי באמצעות פתיחת תיק ליישוב סכסוך או במסגרת פתיחת תיק להסכם גירושין וזאת במסגרת

קרא עוד »
עורך דין הסכם ממון - הסכם ממון ידועים בציבור אונליין

עורך דין הסכם ממון

הסכם ממון הוא הסכם משפטי מחייב שנערך בין שני בני זוג העומדים להינשא או נשואים, ומטרתו להסדיר את חלוקת הרכוש בין שני בני הזוג במקרה

קרא עוד »
ייפוי כוח מתמשך אור יהודה

ייפוי כוח מתמשך בכפר סבא

אם אתם מחפשים ייפוי כוח מתמשך בכפר סבא, הגעתם למקום הנכון. משרדנו מעניק שירותי עריכת ייפוי כוח מתמשך ויש לנו ניסיון רב בכך. ייפוי כוח

קרא עוד »

הסכם ממון לאחר נישואין

הסכם ממון הוא הסכם משפטי שבמסגרתו בני זוג נשואים או כאלו שעתידים להינשא, מסדירים ביניהם את אופן ניהול וחלוקת הרכוש המצויה בבעלותם ויכולים לקבוע במסגרת

קרא עוד »
דילוג לתוכן