תפריט

גירושים בהסכמה – איך להתגרש בהסכמה?

השאלה החוזרת ונשנית אצל בני זוג אשר הגיעו להחלטה להתגרש היא: איך להתגרש בהסכמה. זוג אשר הגיע להסכמה ולהבנה שעליו להתגרש ורוצה לפעול בלי עורכי דין ותביעות יוכל לעשות זאת בקלות אם ישכיל להגיע להסכמות בנושאים ההכרחיים לעריכת הסכם גירושין בהסכמה שיאפשר סידור גט.

מומלץ מאוד לפנות ביחד למגשר מוסמך בדיני משפחה, אשר יעזור לכם להגיע להסכמות בכל הנושאים הדרושים ואף יערוך עבורכם הסכם גירושין מפורט.

מומלץ מאוד שתדברו ביניכם עוד לפני הפגישה עם המגשר ותגיעו להבנות בסיסיות בנושאים שאפרט בהמשך. ככל שתגיעו מוכנים יותר למגשר, תחסכו כסף רב בשעות גישור לגירושין.

גירושים בהסכמה

תמונת אילוסטרציה

תחשבו איך תרצו לחלק ביניכם את הזמן עם הילדים

כאשר מדובר על גירושים בהסכמה, נושא זה הוא נושא מרכזי המשליך גם על דמי המזונות. עליכם להחליט כמה פעמים בשבוע ישנו הילדים אצל כל אחד מכם, באיזה ימים, תנסו לקבוע הסדר לתקופת החופשות ממוסדות החינוך. במידה ומדובר על תינוקות ניתן להגיע להסדרי ביניים ולתחום תקופות. 

יש לקבוע את סכום דמי המזונות והשתתפות בהוצאות מיוחדות

יש לערוך חישוב על בסיס נתוני העבר, לגבי עלות חודשית לה נזקק כל ילד. ניתן לבדוק זאת באמצעות דפי האשראי ודפי חשבון הבנק, חשבו את ההוצאות עבור אחזקת הבית. בדקו את תלושי השכר שלכם ואת יחס המשכורות. תנסו להגיע לחישוב אשר מצד אחד יאפשר לכל אחד מכם להמשיך ולהתקיים בכבוד ומצד שני לא יפגע בילדים.

מומלץ מאוד להכין את תלושי השכר ואת חישוב ההוצאות של הילדים ולהביא את הנתונים למגשר אשר יעזור לכם לחשב את הסכום הראוי אשר יאפשר קיום בכבוד לכל אחד מההורים ובעיקר לילדים.

צריך להחליט איך יתחלק הרכוש בגירושין בהסכמה

החוק קובע כי כל הרכוש אשר נצבר במהלך חיי הנישואין יתחלק בין שני הצדדים באופן שווה, אלא אם קיים הסכם ממון הקובע אחרת.

במידה ובבעלותכם דירת מגורים כדאי שתערכו בירור לגבי שוויה, תוציאו סטטוס משכנתא מהבנק, תנסו לחשוב אם קיים הכרח למכור אותה באופן מידי ותביאו את הנתונים למגשר אשר יעזור לכם להגיע לניסוח הסכמתכם בנושא.

לגבי הכספים בבנקים, חובות משותפים וזכויות סוציאליות חשוב להכין את כל הניירת הרלוונטית, וסביר להניח שהמגשר יפנה אתכם לאקטואר אשר יערוך את חישוב איזון הזכויות ביניכם. מאחר והחוק מאוד ברור לגבי חלוקת הכספים והזכויות הפנסיוניות בזמן הגירושין אל תתעכבו על כך.

מומלץ מאוד ללמוד את הזכויות של כל אחד ואחד מכם על מנת שלא תוותרו על זכות המגיעה לכם מהחוק. הידע יעזור לכם בשולחן הגישור.

הסכם גירושין בהסכמה סולל את הדרך לגירושין מהירים ומכובדים אשר יאפשרו לכם להמשיך את היחסים ביניכם בצורה הולמת ומכובדת גם לאחר גירושים בהסכמה.

 

בהסכם גירושין יפרטו הצדדים את ההסדרים בנושאים הבאים: רכוש, מזונות ילדים, משמורת וחלוקת הזמן ההורי, הגט.

הרכוש

בעניין הרכוש יגיעו הילדים להחלטה בשאלות הבאות: איך יתחלק הרכוש ביניהם, מה ההתייחסות לזכויות סוציאליות אשר נצברו במקומות העבודה בתקופה המשותפת, מתי מוכרים את הדירה המשותפת, איך מתחלק הריהוט שיש בבית וכד'.

משמורת וחלוקת הזמן ההורי

בנושא משמורת וחלוקת הזמן ההורי יקבעו הצדדים בידי מי המשמורת של הילדים? האם יש מקום למשמורת משותפת? מהם הימים בהם ילונו הילדים אצל האב ובאיזה ימים ילונו אצל האם. מה ההסדרים שיחולו בחגים ובחופשות מבית הספר. מה קורה אם אחד הילדים חולה וכד'.

דמי המזונות

בנושא דמי המזונות יקבעו הצדדים מהו גובה דמי המזונות הבסיסיים אותם תקבל האם? מה גובה דמי המדור ואחזקת המדור? כיצד יחולקו ההוצאות המיוחדות של הילדים בנושאים של חינוך והוצאות בריאות שאינן מבוטחות בסל הבריאות.

גירושים בהסכמה – הגט

בנושא הגט יקבעו הצדדים האם האישה מוותרת על כתובתה והאם ניתן להסדיר את הגט באופן מידי.

כאשר שני הצדדים מוכנים לשתף פעולה על מנת להסדיר את נושא הגירושין והפרידה, ניתן בלא יותר מ- 3 פגישות גישור גירושין לסיים את הכנת הסכם הגירושין.

לאחר שהצדדים מגיעים להסכמות, יערוך המגשר או המגשרת, הסכם גירושין בהסכמה אשר יאושר בנוכחות הצדדים בבית משפט לענייני משפחה, ולאחר מכן יקבע מועד לסידור גט בבית הדין הרבני.

אין ספק כי בדרך הסכמית מתגרשים מהר יותר מאשר בדרך של מאבקים משפטיים.

במידה והצדדים לא מגיעים להסכמות, באין ברירה יוגשו תביעות משפטיות לבית המשפט או לבית הדין הרבני, תלוי בכל מקרה ומקרה.

דילוג לתוכן