תפריט

15 טיפים לפני פתיחת הליך גירושין

                                       איך מתחילים הליך גירושין

אם אתם במצב בו קיבלתם החלטה להתגרש, ואתם שואלים את עצמכם איך מתחילים הליך גירושין בכלל, מתלבטים ביניכם ובין עצמכם מה לעשות, ואינכם בשלים להתייעצות עם עורך דין גירושין, מאמר זה ייתן מענה להדרכה ראשונית והכרחית כדי להימנע מטעויות קריטיות בעת הליך גירושין. 

איך מתחילים הליך גירושין? – 15 טיפים בנושא 

  1.  
  2. איסוף ראיות לרמת חיים –תביעת מזונות ככל תביעה כספית מבוססת על ראיות והוכחות. גובה דמי המזונות נגזר מרמת החיים בה חייה המשפחה. כאשר אתם בשלב ההתלבטות לגבי הגירושין חשוב מאוד שתתחילו לתעד את רמת ההוצאות של המשפחה. שמרו קבלות של כל הוצאה כספית כולל: חוגים שיעורי עזר לילדים, מזון, הנעלה ביגוד, חופשות, בידור ופנאי. במקרה ומדובר באישה שאינה עובדת הרי שהיא זכאית לדמי מזונות אישה לכן רלוונטי לשמור הוצאות הקשורות בטיפוח, בתרבות פנאי, שכירות וכד'.
  3.  
  4. צמצמו את הכנסות שלכם – דמי המזונות הינם נגזרת של רמת ההכנסות של כל אחד מההורים על כן רצוי להימנע מתקבולים בגין שעות נוספות, בונוסים וכד' מאחר ובתביעה לדמי מזונות יש להציג 12 תלושי שכר אחרונים אשר יהוו אינדיקציה לרמת ההכנסות.
  5.  
  6. שמרו על חשאיות וסודיות – קיימות פעולות רבות שיש לעשות עוד בטרם ידע על הגירושין הצד השני על כן חשוב מאוד שלא לספר לאיש על כוונתכם להתגרש.
  7.  
  8. בדקו את הכתובה – הכתובה הינה שטר חוב של הגבר כלפי האישה לה הוא מתחייב בזמן החופה. יש לדעת שגבר שרוצה להתגרש ואין לו סיבה טובה לפי הדין העברי, הוא חשוף למלוא סכום הכתובה שהתחייב. לפני תחילת הליך גירושין חשוב מאוד לבדוק את גובה הכתובה ולתכנן את המהלכים בהתאם.
  9.  
  10. אל תקשיבו לעצות קרובים – טיפ חשוב בנושא של איך מתחילים הליך גירושין הוא שאין מקרה דומה למקרה לכן עצה שקיבלו מחבר או קרוב שהתאימה לו, לא בהכרח נכונה לכם.
  11.  
  12. אל תרוץ לפתוח תיק גירושין – לא תמיד כדאי להיות ראשון בפתיחת תיק הגירושין ועל כן חובה להתייעץ עם עו"ד בטרם רצים לפתוח תיק. לעתים ההשלכה של מעשה זה תעלה לכם הרבה מאוד כסף.
  13.  
  14. הקלטת שיחות – אם קיים חשש "לכסף שחור" או העלמת הכנסות כדאי לדובב שיחה בנושא ולהקליט. הקלטה זו תעזור לכם בהמשך והיא מותרת על פי חוק. הקלטה עשויה גם לעזור במקרה בו קיימת תלונה על אלימות שלא הייתה.
  15.  
  16. שמירת דרכונים  והוצאת צו עיכוב יציאה – אם קיים חשש לבריחה מהארץ כדי להשתמט מדמי מזונות או שקיים חשש להברחת קטינים יש לפעול מידית להוצאת צו עיכוב יציאה מהארץ ועד אז להחזיק דרכונים.
  17.  
  18. לא לעזוב את הבית – לנשאר בבית יהיה יתרון אסטרטגי בניהול תיק הגירושין. יציאה מהבית עדיף שתהייה לאחר הסכם גירושין או פסק דין.
  19.  
  20. מעורבות בטיפול בילדים – לגבי איך מתחילים הליך גירושין מבחינת הילדים, במקרים בהם יש קטינים, עלולים לעלות טענות על חוסר מעורבות או מסוגלות של אחד ההורים בטיפול בילדים. במקרים כאלה מתמנה עובדת סעד לסדרי דין אשר יוצרת קשר עם מוסדות החינוך וחוקרת את אנשי החינוך לגבי מעורבות כל אחד מההורים בטיפול בילדים. חשוב מאוד להראות מעורבות ולהכיר מקרוב את הסגל החינוכי של הילדים.
  21.  
  22. לשמור כסף בצד – אם פניכם לגירושין כדאי מאוד לשמור בצד כספים אשר יהוו רשת בטחון לתקופת הליך הגירושין.
  23.  
  24. לשמור מסמכים  ודברי ערך במקום בטוח – עדיף לשמור מסמכים ודברי ערך מחוץ לבית.
  25.  
  26. עדיף להימנע מפעילות ברשתות חברתיות – תצלומים ממקומות בילוי או פוסטים בהם אתם משתפים באירועים מחיי הנישואין עלולים לפעול נגדכם בהליך הגירושין. יש להימנע מלשון הרע על בן או בת הזוג.
  27.  
  28. הימנעו מאיומים – אין לאיים על בן/בת הזוג במידע שהגיע במסגרת חיי הנישואין מחשש לתביעות באשמה של סחיטה ואיומים.
  29.  
  30. קחו בחשבון שקיים מעקב  – הימנעו מבילויים העלולים להתפרש כבגידה, קחו בחשבון שקיים מעקב אחריכם באמצעות מכשירי הקלטה ברכב, בסלולרי בבית או במעקב פיזי של משרד חקירות.
דילוג לתוכן