תפריט

גישור משפחה

מהו גישור?

הדרך הנפוצה ביותר ליישוב סכסוכים, בין שני צדדים למחלוקת, היא התדיינות בבית משפט. מדובר בהליך ארוך ומורכב, שכרוך בלא מעט הוצאות כספיות ואף יוצר מתח ויחסים עכורים בין הצדדים אולם, והגרוע מכל הוא חוסר הוודאות לגבי תוצאות ההליך המשפטי.

כיום קיימות דרכים אלטרנטיביות להגיע להסכמות, ובניהן גישור. גישור הינו הליך וולונטרי וחסוי אשר מטרתו הינה יצירת הסכם בין צדדים הנמצאים במחלוקת. הצדדים לסכסוך פונים למגשר ניטראלי המוסכם עליהם, ייערך הסכם בין הצדדים למגשר, אשר על פיו יתחייבו הצדדים שלא למסור מידע או מסמכים שהוצגו בהליך הגישור. בסוף תהליך הגישור ייערך הסכם בין הצדדים אשר יעבור לאישור הערכאה המשפטית אשר תיתן לו תוקף משפטי. 

גישור משפחה

תמונת אילוסטרציה

גישור בדיני משפחה 

התחומים בהם עוסק גישור במשפחה הם: גירושין, עזבונות, אפוטרופוסות וכן כל סכסוך שפרץ בין בני משפחה, כולל סכסוך כספי ועסקי.

עו"ד יונית גזל, עוסקת בגישור במשפחה למעלה מ 14 שנים, הצליחה להביא לעשרות הסכמי גירושין מוצלחים ונמצאת ברשימת המגשרים המוסמכים מטעם בית המשפט בתחום דיני משפחה. 

כידוע סכסוכי משפחה נושאים מטען רגשי כבד ביותר בין אם מדובר בהליך גירושין ובין אם מדובר בסכסוך ירושה או סכסוך אחר בין הורים וילדים ואף בין אחים, מדובר בסיטואציות מורכבות ביותר שמכבידות על ההליך המשפטי. 

הגישור המשפחתי מייצר שיח בין הצדדים וממתן את היריבות המאפיינת את ההתדיינות בבית המשפט. יתרון זה כפול ומכופל במיוחד בהליכי גירושין בהם מעורבים ילדים, שכן הוא מאפשר לצדדים לשמור על יחסים קרובים ומייצר קרקע פורה להורות משותפת בריאה וטובה. יש לזכור כי לאחר הגירושין הצדדים צריכים להמשיך ולהתנהל ביחד עבור הילדים עד הגיעם לגיל 18, ולאחר מכן באירועים של הילדים. כך שהקשר המשפחתי אינו נקטע בגירושין אלא ממשיך שנים רבות לאחר מכן. אין ספק כי סיום הליך גירושין באמצעות גישור ובדרכי נועם והבנה יאפשר שיח מערכת יחסים תקינה בין הצדדים הרבה שנים לאחר הגירושין.

גישור משפחתי – כיצד מתנהל ההליך?

הגישור המשפחתי מתחיל בשיחה משותפת של הצדדים עם המגשרת, בשיחה זו כל צד מביע את עמדתו כלפי הגירושין, מה הציפיות שלו לגבי חלוקת הזמן בין ההורים עם הילדים, תשלום המזונות לילדים, התייחסות לחלוקת רכוש והתייחסות לגירושין עצמם.

חשוב להזכיר כי בגישור כל השיחות חסויות, בכל עת כל אחד מהצדדים יוכל להחליט להפסיק את הגישור, ולא ניתן לדווח לבית המשפט אודות הנושאים אשר עלו בגישור, או להציג מסמכים אשר הוגשו בגישור, כך שאין מה להפסיד בנסיון להתחיל לפתור את המחלוקת בגישור.

עו"ד יונית גזל, הינה מגשרת משפטית שזה אומר מגשרת מוסמכת בדיני משפחה ועו"ד פעילה ועל כן היא בקיאה בפסיקות עדכניות של בית המשפט ומעדכנת את הצדדים מה הדין בכל סוגיה וסוגיה אשר עולה בגישור.

גישור בסכסוך גירושין 

גישור גירושין נועד לייצר הסכם גירושין אשר כולל בתוכו 4 נושאים: ההסכמה להתגרש, התייחסות לכתובה ולמזונות אישה, חלוקת זמני שהות עם הילדים כולל הסדרי חגים, ובימים שאין מוסדות חינוך, מזונות הילדים וחישוב הוצאותיהם, חלוקת רכוש הכוללת התייחסות למכירת דירת מגורים, נכסים, מוניטין עסקי, זכויות פנסיוניות וסוציאליות, איזון משאבים, רכב והסדר לגבי כל רכוש אשר קיים על שם כל אחד מהצדדים.

אנשים אשר לא ילכו להליך של גישור וירצו להתגרש ייאלצו לשלם עשרות אלפי שקלים כדי לנהל לפחות 4 תביעות בבית המשפט ובבית הדין הרבני, כאשר התוצאות של ההליך אינן מובטחות מראש לאף אחד מהצדדים.

יתרונות הגישור מתבטאות בחסכון בזמן וכסף, אם קיימת נכונות כנה בין הצדדים להגיע להסדר אזיי הסטטיסטיקה אצל עו"ד יונית גזל מלמדת כי ניתן להגיע להסכם גירושין תוך 3 פגישות גישור ממוקדות של 3 שעות שעות.

בגישור קיימת שליטה וודאות לתוצאה המשפטית אשר תנבע מההסכם. ההסכם כולו יבנה בהתאם לאינטרסים של שני הצדדים, מתוך הסכמה וויתורים הדדיים ועל כן אף צד לא יופתע לרעה.

לסיכום, הגישור הוא הליך פשוט וקצר ביחס להליך המשפטי הקלאסי, שכן המגשרת תתאים את לוח הזמנים על פי רצון הצדדים, תתחשב בציפיות שלהם ותנסה למצוא פתרון יצירתי בכל סוגיה וסוגיה. השיח כולו מתנהל בצורה נעימה ואישית יותר, וההוצאות הכוללות על ההליך נמוכות משמעותית מאלו שכרוכות בהליך משפטי ארוך ומורכב. לכן, מומלץ מאוד לבדוק אפשרות של הליך גישור בטרם פנייה לערכאה שיפוטית. 

למידע נוסף וייעוץ בנושא גישור משפחתי, צרו עמנו קשר בטלפון 09-7488912

 

 

דילוג לתוכן