תפריט

גירושין לא בהסכמה – מה זה בדיוק אומר?

כאשר אין הסכמה בין בני זוג המעוניינים להתגרש על הצד המעוניין בגירושין לפתוח תיק ליישוב סכסוך בבית הדין הרבני או בבית המשפט לענייני משפחה.

לאחר פתיחת התיק, הצדדים יוזמנו ליחידת הסיוע שליד בית המשפט, שם יסבירו להם את תהליך הגירושין, ינסו להביא אותם להסכמות או להמליץ להם לפנות לגישור, ואם זה לא יצלח יחתמו הצדדים שאינם מעוניינים להמשיך בהידברות ואז בתום 60 יום מהגשת הבקשה, הצד אשר הגיש את הבקשה ליישוב סכסוך יוכל להגיש תוך 15 ימים תביעת גירושין בבית הדין הרבני או בבית המשפט לענייני משפחה.

היתרון הדיוני בפתיחת תיק ראשון הוא בעצם הבחירה איפה לדון, בהתאם לנסיבות של כל מקרה ומקרה, יחליט עוה"ד המומחה בענייני משפחה באיזה ערכאה כדאי במקרה ספציפי להגיש את התביעות.

לידיעת הגברים, גבר אשר מגיש תביעת גירושין בבית הדין הרבני ואין לו עילה להתגרש, על פי הדין העברי, הוא חשוף לתשלום כתובה, כך שהסברה שלגברים תמיד כדאי לרוץ ולפתוח תיק בבית הדין הרבני אינה נכונה תמיד.

גירושין לא בהסכמה – מה זה בדיוק אומר?

תמונת אילוסטרציה – גירושין לא בהסכמה – מה זה אומר?

גירושין לא בהסכמה – הליך הגירושין

הליך הגירושין כולל בתוכו כ- 5 תביעות נפרדות, לכל תביעה יהיה מספר משלה, דיונים בעניינה, הוכחות וסיכומים.

התביעות הנפוצות הן: תביעת רכוש ואיזון משאבים, תביעת מזונות, תביעת משמורת והסדרי שהות, ובבית הדין הרבני תביעת גירושין ותביעת כתובה.

בנוסף לתביעות ברוב המקרים נדרשים להגיש בקשות לסעדים זמניים כמו: עיקולים, עיכוב יציאה מהארץ, בקשה לצו הגנה, בקשה למזונות זמנים, להסדרי שהות זמניים ועוד.

כאשר מגיעים לגירושין לא בהסכמה, ניהול הליך גירושין בבית המשפט או בבית הדין הרבני יכול לקחת זמן רב מאוד לעיתים שנים, לכן בכל שלב יציעו השופטים או הדיינים לצדדים להגיע להסכמות באמצעות מגשר או באמצעות עורכי הדין.

סרבנות להתגרש

ככל ואחד מבני הזוג לא מסכים להתגרש כדין, המשמעות היא ניהול הליך משפטי ארוך בבית הדין הרבני, בניסיון לחייב את הצד הסרבן במתן גט כאשר הצד המעוניין בגט צריך להוכיח כי מתקיימות עילות שבגינן מגיע לו גט.

ישנן עילות שונות שניתן בגינן לחייב את הצדדים להתגרש כדוגמת אי קיום יחסי אישות, בגידה מצד בן זוג, עקרות וחוסר יכולת להביא ילדים, אלימות קשה מצד בן הזוג ועוד.

יש להבהיר כי אם בית הדין הרבני סבור שאחד מהצדדים חייב בגט, וקיים צד סרבן, הוא רשאי להפעיל סנקציות כמו: שלילת רישיון נהיגה, סנקציות כספיות ואפילו מאסר בפועל.

מאחר ונושא הגירושין הוא מאוד מורכב (בעיקר כשמדובר בגירושין לא בהסכמה), ויש לנהל אותו בחשיבה אסטרטגית, לא מומלץ להתחיל הליכים בלי להתייעץ עם עורך דין מומחה בענייני משפחה וגירושין.

דילוג לתוכן