תפריט

ייפוי כח מתמשך ואפוטרופוסות

מה זה ייפוי כח מתמשך?

​ייפוי כח מתמשך הינו מסמך משפטי המאפשר לכם לתת הנחיות ברורות למקרה שאתם מאבדים את צלילות דעתכם או אינכם כשירים פיזית לטפל בעניינים שלכם. ייפוי כח מתמשך נכנס לחוק בשנת 2016 כתיקון לחוק האפוטרופסות ונותן פתרון מלא לטיפול בעניינים שלכם אם חלילה לא תהיו צלולים וזאת ללא צורך במינוי אפוטרופוס.

מה קורה אם לא עושים ייפוי כח מתמשך?

במקרה וחלילה תאבדו את כשירותכם, הקרובים לכם יצטרכו לפנות לבית המשפט לענייני משפחה על מנת שימנה לכם אפוטרופוס.

אם לא תהייה הסכמה בין קרובי המשפחה לזהות האפוטרופוס, בית המשפט ימנה אפוטרופוס מתוך רשימה בדרך כלל ממונים עורכי דין או עמותות.

מה קורה אם ממונה אפוטרופוס?​

במינוי אפוטרופוס לרכוש בעצם איבדתם לחלוטין את עצמאותכם הכלכלית.

אפוטרופוס לרכוש שממונה על ידי בית המשפט חייב לגשת לבנקים שהלקוח עובד איתם ולדאוג שתירשם הערה שקיים אפוטרופוס בחשבון הבנק. מרגע שנרשמת הערה רק האפוטרופוס יוכל למשוך כספים מהחשבון ולבצע פעולות. אם קרובי המשפחה יצטרכו לממן דברים חיוניים עבורכם הם יצטרכו לגשת לאפוטרופוס ולקבל ממנו המחאה.

לצורך משיכת המחאה בסכום גבוה מכ- 2,000 ₪ יש להגיש בקשה מנומקת לבית המשפט על מנת שהוא יאשר את משיכת הכספים.

האפוטרופוס חיים לרשום הערת אזהרה על דירת המגורים שלכם ועל כל נכס מקרקעין אחר שבבעלותם.

אם ימונה אפוטרופוס זר לגוף אז קרובי המשפחה לא יוכלו לתת הוראות לרופאים שלכם ובמקרים חיוניים וחשובים כמו ניתוח רק האפוטרופוס יוכל לחתום.

החסרונות באפוטרופוסות:

לא תוכלו להחליט על זהות האפוטרופוס במידה ויקבעו שאינכם כשירים.

אם קרובי המשפחה שלכם ימונה כאפוטרופוסים, הם יצטרכו לתת דוחות מפורטים כל שנה, על כל הוצאה שהוצאה מחשבון הבנק שלכם. כרטיס האשראי שלכם מתבטל אוטומטית ואין לכם אפשרות להוציא כספים.

העצמאות של המשפחה בניהול הכספים שלכם תשלל והיא תחת הפיקוח של האפוטרופוס הכללי.

כאשר לא מסרתם הנחיות מסודרות באמצעות ייפוי כח מתמשך, בית המשפט יצטרך "לנחש" מה הכי טוב עבורכם לדוגמא העברה למוסד זה או אחר, מקום מגורים, הוצאות חיוניות ועוד.

מה כותבים בייפוי כח מתמשך?

בייפוי כח מתמשך, אתם בוחרים אדם שקרוב לכם אשר ישמש כמיופה הכח שלכם ויטפל בעניינים שלכם כאשר אתם לא תהיו צלולים. מיופה הכח יכול להיות בן או בת הזוג או אחד הילדים, אחים או אדם קרוב שאתם סומכים עליו.

בייפוי הכח אתם יכולים לתת הנחיות ברורות בנושאים רכושיים, רפואיים ואישיים:

בנושאים רפואיים: תפרטו כיצד יתקבלו החלטות בעניין שלכם אם תזקקו לניתוח או לכל טיפול רפואי אחר, ומיופי הכח יוכלו לחתום במקומכם על כל סוג של טיפול רפואי שתקבלו או חלילה חתימה על ניתוח.

בנושאים רכושיים מומלץ לפרט איך תרצו שיושקעו כספים שנכנסים מפנסיה, שכר דירה או מנכסים אחרים. מהו סדר העדיפות שלכם לגבי פדיון כספים במקרה שתזקקו לסכום כסף גדול כמו לדיור מוגן או למוסד סיעודי.יש לפרט את השמות של חברות הבטוח הסיעודי שאתם מבוטחים בהם, על מנת שבבוא היום ניתן יהיה לפנות לחברת הבטוח ולהפעיל את הפוליסה בקלות . איך תרצו שימומן המוסד הסיעודי. האם תתנו הסכמתכם מראש למכירת דירת המגורים שלכם במידה והכספים הנזילים לא יספיקו למוסד הסיעודי?

בנושאים האישיים תוכלו לתת הנחיה איפה תעדיפו לגור אם חלילה לא תהיו עצמאיים? האם תעדיפו מטפל בתוך הבית או שתעדיפו דיור מוגן/ מוסד סיעודי וכד'. ניתן צו לתת הנחיות לגבי סוג האוכל שאתם בוחרים לאכול כמו: טבעוני או כשר.

בייפוי כח מתמשך ניתן גם למנות מיודעים אשר יקבלו דיווח ממיופה הכח על פעולות שהוא מחליט עבורכם. אם כן תצטרכו למנות את הנושאים בהם תרצו שהוא יהיה מיודע.כמו למשל לעבור למוסד סיעודי, להסכים לניתוח מסוים..

​מתי ייפוי כח מתמשך נכנס לתוקף?

ייפוי כח מתמשך נכנס לתוקף במועד שאתם יכולים לקבוע מראש זאת אומרת בתאריך מסוים או במקרה שאתם כבר לא צלולים. עליכם להחליט מי יקבע שאתם לא צלולים על מנת שייפוי כח יכנס לתוקף. בדרך כלל אנשים קובעים כי הרופא המטפל או פסיכיאטר גריאטרי או נוירולוג יקבע אם אתם יכולים עדיין לטפל בעניינכם או שאתם זקוקים שמשהו אחר ינהל זאת במקומכם.

איך מפעילים את ייפוי הכח המתמשך?

בעת שלא תהיו צלולים יפנה מיופה הכח עם מכתב מהרופא אל משרדי האפוטרפוס ויבקש להכניס אותו לתוקף. האפוטרופוס ישים חותמת שייפוי הכח בתוקף וכך יוכל מיופה הכח לבצע פועלות אישיות, כספיות ורפואיות עבורכם, בלי לגשת לבית משפט. כל מה שכתוב בהנחיות המקדימות יחייב את הבנקים.

מי רשאי להחתים על ייפוי כח מתמשך?

רק עורך דין אשר יש לו תעודה מטעם האפוטרופוס הכללי שהוא מורשה לערוך ייפוי כח מתמשך.

עוד מאמרים שיכולים לעניין אותך:

גישור משפטי וטיפולי בהליך הגירושין

עורך דין גישור בכפר סבא

עורכת דין יונית גזל היא עורכת דין ומגשרת מוסמכת הנמנית ברשימת המגשרים מטעם בתי המשפט לענייני משפחה ועוסקת בהליכי גישור בכפר סבא, בעלת תואר שני

קרא עוד »
עורך דין הסכם ממון - הסכם ממון ידועים בציבור אונליין

עורך דין הסכם ממון

הסכם ממון הוא הסכם משפטי מחייב שנערך בין שני בני זוג העומדים להינשא או נשואים, ומטרתו להסדיר את חלוקת הרכוש בין שני בני הזוג במקרה

קרא עוד »
צוואה הדדית

איך אפשר לבטל צוואה הדדית

צוואה הדדית צוואה הדדית נערכת ונחתמת על ידי שני בני זוג, תוך הסתמכות של בן הזוג האחד על צוואתו של האחר. ניתן לערוך צוואה הדדית

קרא עוד »
דילוג לתוכן